Vynikající Pařížské rohlíčky s čokoládou! Pochutná si celá rodinka a hotové jsou za chvíli

Tyto vynikající krémové čokoládové rohlíky si můžete připravit na jakoukoli oslavu. S tímto receptem zaručeně ohromíte všech přítomných!

potřebujeme:

4 bílky
30 dkg prosátého moučkového cukru
15 dkg mletých ořechů
3 dkg hladké mouky
pečící papír
krém:

4 vejce
20 dkg krystalového cukru
1 vanilkový cukr
250 g másla 82%
2 polévkové lžíce kakaa
čokoláda na vaření
postup:

Vyšleháme spolu bílky a cukr do pěny a dáme do vodní lázně. Šleháme do zhoustnutí. Jakmile pěna začne houstnout, přidáme ořechy a mouku. Dobře promícháme a odstraníme z tepla. Je důležité dlouho směs šlehat (cca 20 minut ve vodní lázni), jinak by se rohlíčky roztekly. Můžete vyzkoušet konzistenci natažením na lžičku a když pevně drží a nestéká, můžete odstavit z tepla. Při chladnutí hmota houstne, proto ji necháme 10-15 minut odpočívat.

Pomocí ozdobného sáčku vytvoříme na pečící papír tyčinky nebo tvar rohlíčku.

Sušíme v troubě při 50 stupních do zlatova.

Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme kakao a šleháme ve vodní lázni až do zhoustnutí směsi. Necháme vychladnout. Rozpustíme máslo a po lžičkách přidáme krém. Nakonec dobře vyšleháme. Upečené a vysušené rohlíčky ozdobíme krémem a odložíme do chladničky ztuhnout. Nakonec rohlíčky namočíme do rozpuštěné čokolády a můžeme podávat.


Přečtěte si také

error:

PŘIDEJTE SE K NÁM!

Přidej se na náš Facebook a zajímavé články budeš mít každý den:)