5 triků, které vytvoří z konzumace pečeného kuřete nezapomenutelný zážitek

Mnozí se shodneme na tom, že pokrm jakým je kuře dokáže nasytit celou rodinu. Pěkně propečená kůže a lahodné maso se stává důvodem pro lov toho nejlepšího kousku. Aby všechno chutnalo a vypadalo tak jak má, je třeba znát několik kulinářských tajemství. Každý šéfkuchař má svou odzkoušenou sadu bylinek a koření, které nejlépe vyzvednou chuť kuřecího masa. Chcete-li tyto tipy a triky ovládat i vy, přečtěte si následující článek!

Bylinky, víno a mandarinka
Autorka mnoha skvělých kuchařek Eugenia Bone upřednostňuje přípravu kuřete podle středomořské receptury s použitím bylinek, mandarinek, vína a medu. Jednoduše vloží celé kuře na gril a dovnitř doporučuje vložit pár stroužků česneku, několik větviček rozmarýnu a dvě mandarinky rozřezané na polovinu.

специи для курицы в духовке

Kuřátko polejete voňavou směsí z olivového oleje, bílého vína, mandarinkové šťávy a medu. Pod rošt si položí pekáč a nechá péct 20 minut při teplotě 220 stupňů. Potom kuře zabalí do alobalu a peče dalších 40 minut s teplotou sníženou na 170stupňov.

hořčice
Slavný šéfkuchař Jacques Pépin má na přípravu své vlastní tajemství jak dosáhnout co nejvoňavější krustou. Ve svém receptu na kuře doporučuje používat bílé víno, olivový olej a hořčice. A by bylo maso pikantnější, přidejte trochu sójové omáčky a provensálské koření.

специи для запекания курицы

Vezměte si celé kuře, na zadní straně si udělejte naříznout, vyjměte páteř a zploštěte ho. Smíchejte si 4 prolisované stroužky česneku, 2 lžíce bílého vína, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce dijonské hořčice, 1 lžičku tabaska, 1 lžičku sušených provensálských bylinek a 1/2 lžičky soli.

Touto směsí potřete kuře a osmažte ho 5 minut na pánvi kůží dolů. Následně na to vložte pánev do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte, dokud nebude hotové. Dobrou chuť!

uzená paprika
Podle Maria Bataliho, slavného amerického šéfkuchaře a restauratérů, je nejlepší kuře uzené kuře. V případě, že tuto možnost nemáte, uzený efekt dosáhnete se směsí uzené mleté ​​papriky, kmínových semínek a šalvěje.

как запечь курицу в духовке

Kulinářský guru si připraví směs z 1 PL papriky, 1 ČL šalvěje, 1 lžičku mletého kmínu, 2 lžičky soli (mořské), 2 lžičky mletého pepře, 1 PL čerstvě vymačkané citronové šťávy a trochu olivového oleje.

Celou směs naneste na kuře a nechte ho péct na 180 stupních, dokud nebude hotové.

Citron a bylinky
Shelley Lindren, someliérka a skutečná odbornice, ví přesně, co a kdy můžeme v gastronomii kombinovat. „Kuře nepotřebuje speciální koření ani marinády!“ Chcete-li připravit božské maso, jeho chuť by měla být jen jemně zastíněna.

как в духовке запечь курицу

Proto autorka receptury doporučuje naplnit kuře několika nakrájenými stroužky česneku, dvěma půlkami citronu, pár větviček rozmarýnu, bazalka a oregano. Vnější stranu kuřete stačí osolit, opepřit a potřít olivovým olejem. Teď ho už jen stačí vložit do trouby na 140 stupňů a slavnostní pochoutka je hotová!

voňavé máslo
Floyd Cardozo, nejlepší šéfkuchař v New Yorku, používá tajnou přísadu na přípravu kuřecího masa. Je velmi kořeněné a vhodné pro ty, kteří milují indickou kuchyni.

V kuchyňském mixéru si rozmixujte koriandr, mátu, stroužek česneku, plátek čerstvého zázvoru, trochu chilli papričky a šťávu z limetky. Také nezapomeňte na změklé máslo, špetku černého mletého pepře, pár hřebíčku a sůl. Vytvořenou směsí potřete kuře zevnitř i zvenku a vložte jej do chladničky na 4 hodiny. Když se do masa nasákne veškerá marináda, vložte ho do trouby vyhřáté na 220 stupňů a nechte péct, dokud se na něm nevytvoří křupavá kůrka.

как запечь курицу дома

Nyní už víte, jak si chutně připravit slavnostní kuře nejen na příchozí vánoční svátky. Není na tom nic komplikované a v případě potřeby s ním můžete vždy experimentovat. Odvážné kombinace koření dokáží kuřeti dodat zcela novou a jedinečnou chuť.

Pokud máte i vy váš ověřený recept na přípravu kuřecího masa podělte se o něj v komentářích a nezapomeňte tento inspirativní článek sdílet pokud s vašimi přáteli!


Přečtěte si také

error:

PŘIDEJTE SE K NÁM!

Přidej se na náš Facebook a zajímavé články budeš mít každý den:)