Nejjemnější domácí chléb! Recept roku, je jemný a jeho chuť se nedá srovnat s chlebem zakoupeným v obchodě

Dnes vám přineseme recept na domácí chutný chléb, který je velmi jemný a nerozpadá se. Je velmi jednoduchý a chuť není srovnatelná s chlebem zakoupeným v obchodě.

složení:
500 g mouky
1 lžička cukru
1 lžíce soli
260 až 270 ml vody (má být vlažná)
1 sáček z porézních kvasnic (7 g)
40 g másla
1 vejce nebo 1 až 2 lžíce mléka (na chléb)
příprava:
Umístěte prosátou mouku do mísy a přidejte cukr, sůl a kvasnice. Smíchejte suché přísady a nalijte vlažnou vodu a smíchejte všechno. Poté do něj vložte máslo a pomocí robota zpracujte těsto. Nechte těsto stát 15 minut.

Vytvořte výsledné těsto v prodlouženém tvaru (z tohoto kusu těsta se získá 1 kus chleba). Umístěte na plech pečící papír a položte na něj chléb.

Zakryjte čistým kuchyňským ručníkem a nechte ho ještě stát na teplém místě cca. 50 minut. Když projde čas stání udělejte na chléb ostrým nožem řezy a pak potřete rozšlehaným vejcem nebo mlékem. Chléb vložte do předehřáté trouby a pak pečte na 180 stupňů po dobu 40 až 45 minut.


Přečtěte si také