Brambory připravuji jen podle tohoto francouzského receptu. Jsou křupavé, lahodné a plné chutí

Dauphiné je historická oblast na jihovýchodě Francie. Právě odtud pochází i následující recept na skvělé brambory s vůní muškátového oříšku a pikantnost jim dodává lehká česneková příchuť.

Картофель дофине

ingredience

9 středních brambor
9 ČL másla
9 středně velkých plátků sýra
Špetka muškátového ořechu
Sůl, mletý pepř a česnek podle chuti
postup

Brambory si omyjte a zbavte slupky.
Na jedné straně seřízněte brambora tak, aby mohl stát vertikálně.
O celé délce proveďte řezy, jako byste krájely hranolky. Neprořízněte je však úplně a nechte si od kraje asi 1 cm.
Osolte, opepřete a dovnitř každého bramboru přidejte 1 lžičku másla.
Následně do zářezů vložte česnek a muškátový ořech.
Položte si brambory na plech s vyššími okraji.
Na vrch každého bramboru položte plátek sýra.
Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů po dobít 45-50 minut.

Дофине
Podávejte ještě teplé a můžete je posypat oblíbenými bylinkami.

Obsah tohoto článku byl převzat z CHILLIN.SK a je zakázáno ho kopírovat na ostatní české a slovenské stránky. Jinak vám hrozí právní postih


Přečtěte si také

error:

PŘIDEJTE SE K NÁM!

Přidej se na náš Facebook a zajímavé články budeš mít každý den:)