Půl kila nových brambor a hodně kopru. Domácí bramborová polévka vás ohromí svou chutí. Hotová je raz dva

První chod hlavního jídla je nezbytný pro harmonické fungování trávicího systému. Polévka by měla být výživná, neměla by způsobovat pocit tíhy a co je nejhlavnější, měla by být vynikající. Pokud již v obchodě nebo na své zahrádce objevíte měkké a voňavé mladé brambory, bylo by hřích nepřipravit si z nich úžasnou a Sytno polévku. Pojďme na to!

суп из картофеля и моркови

ingredience:

2,5 l zeleninového vývaru
400 g mladých brambor
3 mrkve
3 PL másla
1 svazek kopru
2 PL sušené bazalky a oregána
Sůl a pepř podle vkusu
100 g smetany
postup

Mrkev si důkladně omyjte a očistěte. Nakrájejte ji na malé půlkruhy.
суп из молодого картофеля

Brambory si omyjte a odstraňte slupku. Velké si nařežte na 4 části, střední na polovinu a malé můžete dát do polévky celé.
суп из моркови

V hrnci, kde se bude polévka vařit, si rozpusťte máslo a osmažte na něm brambory a mrkev. Stačí 4-5 minut pod pokličkou.картофельный супOdstraňte pokličku a přidejte bylinky. Opět vše osmažte na mírném ohni po dobu 6-7 minut. Pokud je to nutné, přidejte více másla.

картофельный суп рецепт

Kopr si nasekejte najemno. Místo něj můžete použít petržel, zelenou cibulku nebo pórek (ten třeba smažit dozlatova).
картофельный суп быстро

Vše zalijte bujónem a přidejte kopr. Vařte, dokud brambory a mrkev nebudou uvařené. Přidejte sůl a pepř podle chuti. Dobrou chuť!
картофельный суп без лука

Podávejte ještě horkou a dozdobte zakysanou smetanou.
картофельный суп вегетарианский

V případě, že brambory nechcete zbavit slupky, klidně ji na nich nechte – získáte vitamíny, které jsou v ní obsaženy!

Obsah tohoto článku byl převzat z CHILLIN.SK a je zakázáno ho kopírovat na ostatní stránky. Jinak vám hrozí právní postih

Přečtěte si také

error:

PŘIDEJTE SE K NÁM!

Přidej se na náš Facebook a zajímavé články budeš mít každý den:)