Báječný recept na zavařování vepřový bůček s kmínem

Vynikající pochoutka, na níž si pochutná určitě nejen starší generace, která tento recept připravuje dodnes, ale i mladá generace, která si po prvním ochutnání zapamatuje neodolatelnou chuť!

Budeme potřebovat:

– 3 kg bůček s kostí a kůží,
– 3 lžičky drceného kmínu,
– 2 lžičky čerstvě namletého pepře,
– kuchyňskou sůl (na kilo masa netto 21 g),
– voda (na 1 sklenici o objemu 0,7l 2 lžíce).

POSTUP:
Bůček vykostíme (kosti použijeme například k pečení) a zbavíme ho kůže. Kůži nakrájíme na větší kousky (5x5cm).
Maso nakrájíme na kostky 2 × 2 cm, dáme ho do misky, přidáme sůl, pepř a kmín. Pořádně promícháme. Sklenice napaříme vodou, víčka vyvaříme. Do sklenic dáme vodu a naplníme jejich masem. Nahoru uložíme kůži z bůčku. Okraje sklenic utřít papírovou ubrouskem, „zavíčkujeme“ a dáme do zavarovacieho hrnce. Zalijeme vodou až nad okraj poháru.
Sterilizujeme při teplotě 100 stupňů cca 2 hodiny. Necháme v hrnci do druhého dne, kdy postup opakujeme s tím rozdílem, že dobu sterilizace zkrátíme na hodinu. Nehce trochu vychladnout, vyjmeme z hrnce a máme hotovo. Použili jsme 2 kg bůčku netto a na tuto dávku dala 42 g soli (gram !!!).

 

Článek byl převzat z webu chillin.sk a je zakázáno ho sdílet na jiné internetové stránky


Přečtěte si také

error:

PŘIDEJTE SE K NÁM!

Přidej se na náš Facebook a zajímavé články budeš mít každý den:)