Kuřecí stehna pečené v smetanově medové omáčce, která dokonale splývá s kuřecí příchutí.

SLOŽENÍ

800 g kuřecí stehna s kostí a s kůží
500 ml smetany, 20% tuku
2-3 lžíce medu
2 cm čerstvého kořene zázvoru
2-3 stroužky česneku
sůl, čerstvě mletý pepř
Krok za krokem recept na vaření

1. krok

Předehřejte troubu na 170 ° C Potřeme stehna se solí a pepřem na všech stranách. Oloupeme zázvor a česnek, nastrouháme na struhadle.

2. krok

Nalijte do zapékací misky smetanu, přidáme med, zázvor, česnek, trochu soli a pepře. V troubě vše ohřejeme.

3. krok

Ve velké pánvi poopekáme na mírném ohni, stehna otočené kůží dolů, vařit bez dotyku, po dobu 5 minut. Opatrně, aby nedošlo k poškození kůže, otočte a vaříme další 2 minuty.

4. krok

Přeneste stehna do omáčky, zakryjte fólií, vložte do trouby po dobu 25 minut.


Přečtěte si také

error:

PŘIDEJTE SE K NÁM!

Přidej se na náš Facebook a zajímavé články budeš mít každý den:)