Samsa, tradiční uzbecké pečivo z listového těsta, které vám ušetří spoustu času a každý host, si na něm pochutná

Lisková těsto je nepostradatelné pro moderní ženy v domácnosti. A v kombinaci s jinými produkty, umožňuje ušetřit spoustu času. Několik balenií listového těsta třeba mít vždy v mrazničce co vám zaručí, že kdykoli můžete dát na stůl něco dobré.

Samsa – tradiční uzbecké pečivo, velmi chutné a svěží!

složení

Lisková těsto 500 g
hovězí maso 600 g
cibule 2 ks
sůl 2 lžičky
pepř 0,5 lžičky
kmín 1 lžíce
vejce 1 ks
příprava

Maso nasekáme co nejjemněji. Můžete použít mlýnek na maso, ale i pro vaření Samsa je tradičně používán.
Cibuli nastrouháme také jemně, přidejte k masu. Do nádivky, přidejte pepř a sůl, dobře promíchejte.
Uzbek Samsa
Rozmražené těsto vyválejte, rozdělte na malé kousky velikosti krabičky od zápalek.
Na každou část dejte asi 1 polévkovou lžíci náplně. Připojit okraje, aby měl koláč tvar trojúhelníku.

  1. Samos recept

Samsa ukládáme na vymazaný plech švem dolů. Povrch na třete vajíčkem, aby měli krásnou lesklou kůrku, můžete jemně osolit Navíc Samsa můžete ozdobiťj kmínem nebo sezamovými semínky.
Uzbek Samsa
Samsa pečeme 20 minut při teplotě 200 stupňů, pak snižte teplotu na 170 stupňů a pečeme asi 10-15 minut.
Je čas, aby si Samsa vytáhla z trouby! Můžete volat domácích ke stolu.


Přečtěte si také

error:

PŘIDEJTE SE K NÁM!

Přidej se na náš Facebook a zajímavé články budeš mít každý den:)