Malý trik mi pomohl připravit nejlepší jídlo na světě „maso po francouzsky“. Zapisujte si ho …

100 g tohoto chutného jídla má jen 105 kalorií. To znamená, že tradiční sváteční jídlo se změnilo na dietní. Co je velmi důležité zmínit, budeme vařit bez majonézy. Nezapomeňte na triky, které se dnes naučíte a pomohou připravit velmi chutné jídlo.

Jak připravit maso francouzsky?

ingredience:

2 kuřecí prsa

2 rajčata

2 cibule

1 vejce

100 g tvrdého sýra

1 polévková lžíce jogurtu nebo zakysané smetany

černý mletý pepř, trochu soli

koření dle chuti (bazalka, rozmarýn, oregano)

Proč v receptu chybí majonéza? Jde o to, že přihříváním majonézy se se směs mění na tuk a bílky se srazí a tím se poškodí celá chuť jídla. Majonéza je vhodná pouze do studené kuchyně a nejlepší bývá, když se udělá vlastnoručně.

Mäso francúzskeho receptu

Připravte si své oblíbené jídlo bez použití majonézy. Uvidíte ten rozdíl. Ujišťuji vás, že jednou provždy už nebudete tuto směs používat při vaření.

K tomu, abyste maso francouzsky připravili v pečicí troubě jako profesionální kuchař, potřebujete vědět několik věcí. Například pro příjemnou chuť a vůni je třeba cibuli potřít na struhadle, ne nařezat na kolečka, jak se píše v tradičním receptu. Koření nejvhodnější pro kuřecí maso a sýr jsou bazalka, rozmarýn a oregano. Aby nám při pečení maso nevyschlo, je nutné jej často sledovat.

Příprava:

 

Nařežte kuřecí prsa na tenké filé a vyklepejte jejich. Důkladně je umyjte.

Mäso vo francúzštine v rúre

Nařežte rajčata na tenké plátky, cibuli na plátky, nebo nastrouhat na jemném struhadle.

Mäso vo francúzštine s kuracím mäsom

Rozbijte vejce do misky, obalíme v něm kuřecí, přidej pepř, sůl a koření.

Nastrouhejte sýr na hrubém struhadle.

Potřete plech na pečení rostlinným olejem, nebo použijte papír na pečení.

Na plech poklademe kuřecí řízky, na ně cibuli a kolečka rajčata.

Mäso vo francúzštine bez majonézy

Rajčata potřeš jogurtem nebo zakysanou smetanou.

Mäso vo francúzskom krok za krokom foto

Celou směs posyp sýrem

Mäso vo francúzskom jedálničku

Zapekaj jídlo dokud sýr nebude hnědý – vždyť kdo by neměl rád nahnědlou kůrku na jídle ….

Maso francouzsky se sýrem a kuřecím masem ničím nezaostává za vepřovým masem zapékanou s majonézou. A kolik možných variací je možné připravit s tímto jídlem. Podle mě – je to chutné jídlo bez žádných jedů, a chuť je jedinečná.

Překvapte přítelkyně s tímto tradičním svátečním francouzským jídlem. Udržíte si postavu a nasytíte gurmány.

Mäso vo francúzštine v rúre


Přečtěte si také

error:

PŘIDEJTE SE K NÁM!

Přidej se na náš Facebook a zajímavé články budeš mít každý den:)