Makový šneci z výborného těsta, posypané mandlemi, jsou oblíbeným pečivem v Německu, proč by nemohli, být iu vás doma

V Německu si není možné představit pekárna bez této pochoutky. Milují ji děti i dospělí. A já doporučuji zkusit tento jednoduchý, a lahodný recept …

SUROVINY:
400 ml mléka
150 g mletého máku
1 vanilkový pudink
3 lžíce cukru
1 lžička skořice
150 g tvarohu
6 lžic mléka
6 lžíce rastl.masla
75 g cukru
320 g mouky
1 prášek do pečiva
1 vejce
60 g mandlí plátky

300 ml mléka a máku vaříme 3 minuty. Puding rozmícháme ve zbytku mléka, cukru a skořice. Vložíme do směsi mléko a mák a vaříme do zhoustnutí. Přikryjte a nechte vychladnout.
Na těsto potřebujeme, 6 lžic mléka, máslo a cukr. Promíchejte mouku a prášek do pečiva.
Těsto vyválíme do čtverce (cca. 36x 36 cm). Ochlazená hmota máku aplikujte v rovnoměrné vrstvě na plochu a srolujte.
Role mažeme bílkem, a boky obalíme mandlovými deskami a nakrájíme na hrubé kusy cca. 3 cm.
Položit na papír. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 stu. asi 20 minut.


Přečtěte si také

error:

PŘIDEJTE SE K NÁM!

Přidej se na náš Facebook a zajímavé články budeš mít každý den:)